Jeugdweekend in Heiloo

In het weekend van 24 en 25 augustus is het jaarlijkse weekend van de jeugd van Voluit gehouden.

Op zaterdagochtend om 10.00 uur stonden de eerste deelnemers al trappelend van ongeduld klaar bij Sporthal De Zien.

De eerste stop na het vertrek was bij de kanoverhuur op de Meldijk. Uiteraard dient voor een kanotocht de kleding aangepast te worden. Volgens Femke kon je het beste in de kano met badkleding.
Het regende ook en dus werd het compromie gevonden in het regenpak over de badkleding.

Dat dit de 18 jonge dames enige tijd kostte is begrijpelijk. Dat niet iedereen daarna haar schoenen meer kon vinden is onbegrijpelijk.

Na het inspannende werk in de kano, het overzetten van de kano over de weg, het elkaar natspatten en Linda's zwembeurt, kwam het hele stel weer terug bij de steiger. Uiteraard moest er weer van kleding gewisseld worden en konden de fietsen gepakt worden.

Onder een licht regentje werd de dag vervolgd met een fietstocht naar de kampplaats in Heiloo. Daar aangekomen werden de spullen uitgepakt en de slaapzaal ingericht. Nog even snel oefenen voor de bonte avond en daar was het alweer tijd voor de BBQ.

De kolen lagen te smeulen en het vlees te braden en er was gelukkig, volgens de deelnemers, geen groente.

Het avondprogramma begon met de bonte avond. Sommige leden van de leiding hadden zich verkleed, maar bij een enkeling was dit niet nodig.

De optredens tijdens deze bonte avond ontstegen werkelijk het niveau van (mini)playback-show. Fantastische acts, moppen en zelfs kleine toneelstukjes werden vertoond.

Na afloop van alle acts moest de jury zich lang beraden over de uiteindelijke winnaar. Met een flessenhals voorsprong werd dit evenement uiteindelijk gewonnen door de Ketchup-girls.

De jury had het er maar zeer moeilijk mee.

Na de bonte avond was tijd ingeruimd voor het nachtspel. Maar ja, het regende pijpenstelen, dus moest er een andere oplossing gezocht worden.
In de grote zaal werd een traject met hindernissen en opdrachten uitgezet. Geblindoekt moesten de deelneemsters via een touw het traject via klauteren, kruipen en baden afleggen. Tijdens de opdrachten moesten ze raden naar geluiden, voorwerpen voelen, voedsel proeven en hun reukorgaan gebruiken.

Hier is een aktiefoto van het nachtspel, waarbij je een goed beeld krijgt wat de deelnemers zagen.

Na het nachtspel volgde een lange, voor sommige een hele lange, nacht.

De volgende ochtend was iedereen (?) weer op tijd uit de veren en werd het ontbijt genuttigd. Tevens werd het lunchpakket gemaakt en de zalen opgeruimd.
De hele verdere dag werd aan het strand doorgebracht. Onder een schitterende blauwe hemel werd door de deelnemers beachvolley gespeeld, op de handdoek gelegen, vliegen verjaagd, gegeten en gedronken.

Maar aan alles komt een eind dus ook aan deze stranddag. De fietsen werden weer van het slot gehaald en de rit ging richting Castricum. Daar werd bij Snackbar De Klomp het avondeten genuttigd.

Nadat iedereen de patat en andere versnaperingen had wegegwerkt kon er bij de bus nog een drankje woorden gehaald.

Daarna kon de thuisreis beginnen en werd iedereen op tijd weer bij de sporthal afgeleverd.

Voluit kan terug kijken op een geslaagd kamp voor de jeugdleden.
Natuurlijk is een kamp niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers en de bereidheid van sponsoren.
Onze dank gaat uit naar Sjanie, Ineke, Femke, Theo, Jan en Cor voor de organisatie en naar de sponsoren

Aldi Wormerveer Snackbar De Klomp Tegelzetbedrijf A. B. den Rappen