WEDSTRIJDSCHEMA VAN DE THUISWEDSTRIJDEN 

Dit seizoen is het indelen van scheidsrechters een stuk problematischer geweest.
Dit komt omdat we een dames team minder hebben en sommige poules maar uit 10 verenigingen bestaan. Het is dus niet te voorkomen, dat je een wedstrijd moet fluiten op een avond dat je zelf niet hoeft te spelen. We vragen jullie begrip hiervoor.
Mocht je niet op een datum kunnen waarin je staat ingedeeld, probeer dan zelf te ruilen. Dit kan binnen je eigen team en indien mogelijk met een speler uit een ander team.
Geef dit altijd door aan het wedstrijdsecreatriaat.

Er zijn ook een aantal spelers die nog niet staan ingedeeld om te fluiten. Dit komt omdat ze nog geen scheidsrechterslicentie bezitten en dus niet mogen fluiten. Zij zullen gevraagd worden om de spelregeltoets te gaan doen op de NeVoBo website. Hierna kunnen zij dan tot en met de 3e klasse wedstrijden fluiten en zullen worden ingedeeld op de wedstrijden in de tweede helft van het seizoen. De spelers om wie het gaat, zullen hier nog verdere informatie over ontvangen. 

Wij wensen jullie veel speelplezier en succes dit seizoen.  
Het Bestuur

 

Overzicht zaaldiensten
Datum Zaaldienst openen Zaaldienst sluiten               Speelzaal
donderdag, 8 december 2022 Dames 1 Dames 2 De Zien
donderdag, 15 december 2022 Heren 1 Dames 1 De Zien
donderdag, 19 januari 2023 Dames 2 Heren 1 De Zien
donderdag, 2 februari 2023 Dames 1 Dames 2 De Zien
donderdag, 16 februari 2023 Dames 3 Dames 2 De Zien
zaterdag, 18 februari 2023 Dames 1 Dames 1 De Zien
donderdag, 2 maart 2023 Dames 3 Dames 2 De Zien
donderdag, 16 maart 2023 Dames 2 Dames 3 De Zien
donderdag, 13 april 2023 Heren 1 Dames 1 De Zien

 

 

Overzicht scheidsrechters
nr. veld tijd teams scheidsrechter              Speelzaal
donderdag, 8 december 2022
D2A-GH 1 20:00 Voluit DS 1-Alvoco DS 4 Nico Groen Sportcentrum Uitgeest,
D3C-GH 2 20:00 Voluit DS 3-Compaen DS 8 Jessica van der Veen Sportcentrum Uitgeest,
D3C-FI 1 21:30 Voluit DS 2-vv Jonas DS 5 Annet Rodenburg-Pekel Sportcentrum Uitgeest,
H2C-GH 2 21:30 Voluit HS 1-Atalante HS 3 Karen Vosse - Kaptein Sportcentrum Uitgeest,
donderdag, 15 december 2022
D2A-GL 1 20:00 Voluit DS 1-Croonenburg DS 2 Angela Burger-Groen Sportcentrum Uitgeest,
H2C-GL 2 20:00 Voluit HS 1-Croonenburg HS 2 Sabine van der Veen Sportcentrum Uitgeest,
D3C-GL 3 20:00 Voluit DS 3-Zaanstad DS 7 Linda Winter Sportcentrum Uitgeest,
donderdag, 19 januari 2023
D3C-FE 1 20:00 Voluit DS 2-Spaarnestad DS 15 Jasper Postma Sportcentrum Uitgeest,
D3C-GD 2 20:00 Voluit DS 3-Spaarnestad DS 13 Erica Eeltink Sportcentrum Uitgeest,
D2A-GD 1 21:30 Voluit DS 1-Ardea DS 2 Ursula Wilmink-Groen Sportcentrum Uitgeest,
H2C-GD 2 21:30 Voluit HS 1-vv Jonas HS 4 Anita van der Veen-Wander Sportcentrum Uitgeest,
donderdag, 2 februari 2023
D2A-GB 1 20:00 Voluit DS 1-V.V.A. DS 2 Anita van der Veen-Wander Sportcentrum Uitgeest,
H2C-GB 2 20:00 Voluit HS 1-VCC'92 HS 3 Ursula Wilmink-Groen Sportcentrum Uitgeest,
D3C-FC 3 20:00 Voluit DS 2-VVM'63 DS 1 Annet Putter Sportcentrum Uitgeest,
donderdag, 16 februari 2023
D3C-FA 1 20:00 Voluit DS 2-Clam Dycke DS 1 Mandy van den Bergh Sportcentrum Uitgeest,
H2C-GK 2 20:00 Voluit HS 1-AMVJ-Martinus HS 3 Monique Prins van der Wel Sportcentrum Uitgeest,
D3C-GK 3 20:00 Voluit DS 3-GSV Heemstede DS 1 Jata van der Ham Sportcentrum Uitgeest,
zaterdag, 18 februari 2023
D2A-GK 1 15:00 Voluit DS 1-Tevoko DS 2 Tim de Koning Sportcentrum Uitgeest,
donderdag, 2 maart 2023
D3C-FH 1 20:00 Voluit DS 2-Compaen DS 8 Pim Brugman Sportcentrum Uitgeest,
D3C-GA 2 20:00 Voluit DS 3-Clam Dycke DS 1 Jasper Postma Sportcentrum Uitgeest,
donderdag, 16 maart 2023
D3C-FJ 1 20:00 Voluit DS 2-vv Jonas DS 6 Monique Prins van der Wel Sportcentrum Uitgeest,
H2C-GI 2 20:00 Voluit HS 1-Sporting/OSS HS 1 Brenda Schouw Sportcentrum Uitgeest,
D3C-GI 3 20:00 Voluit DS 3-vv Jonas DS 5 Karen Vosse - Kaptein Sportcentrum Uitgeest,
donderdag, 13 april 2023
D3C-FK 1 20:00 Voluit DS 2-GSV Heemstede DS 1 Annet Putter Sportcentrum Uitgeest,
H2C-GF 2 20:00 Voluit HS 1-Spaarnestad HS 12 Yvonne Pronk-Oldenzeel Sportcentrum Uitgeest,
D2A-GF 1 21:30 Voluit DS 1-MBSOV DS 2 Adrie de Nijs Sportcentrum Uitgeest,
D3C-GJ 2 21:30 Voluit DS 3-vv Jonas DS 6 Victoria Taubert Sportcentrum Uitgeest,

PS Zorg dat je op tijd aanwezig bent om je eigen veld op te zetten. Van de bond moeten de wedstrijden om 20.10 uur beginnen. Veel succes.  

Wanneer het niet schikt om op de genoemde datum te fluiten, probeer dan met iemand uit je team te ruilen en meldt dit aan het wedstrijdsecreatriaat.

 

Digitaal Westrijd Formulier (DWF)

De uitslagen en teamopstellingen worden digitaal bijgehouden. De aanvoerder van de thuisspelende ploeg is hiervoor verantwoordelijk. Alles over het DWF kun je hier vinden.

Stel er kan op het laatste moment een wedstrijd niet doorgaan, wat doe ik dan?

  1. Is het minder dan twee dagen voor de wedstrijd? Neem contact op met de wedstrijdleiding via een app op 0653783657. Voor het afzeggen van een wedstrijd staat een sanctie van 50,- en daarnaast wordt de wedstrijd opnieuw ingepland.
  2. Het wedstrijdsecretariaat onderneemt verder actie.
  3. Als het al de dag zelf is probeer dan ook via andere wegen (website van de tegenstander of social media kanalen) de tegenstander te bereiken mocht je de wedstrijdsecretaris niet kunnen bereiken.
  4. De thuisvereniging vult bij de wedstrijd in het DWF in dat de wedstrijd ‘niet gespeeld’ is met de reden. Sluit het DWF vervolgens af. Als de wedstrijd niet wordt afgesloten in het DWF weten wij niet waarom de wedstrijd niet is gespeeld en gaan wij er vanuit dat de wedstrijd wel is gespeeld en er geen uitslag is ingevuld. Hiervoor ontvangt de thuisvereniging een sanctie. 

We willen beide de wedstrijd verplaatsen maar we hebben nog geen nieuwe datum

  1. Zijn jullie beide akkoord voor het verplaatsen van een wedstrijd dan dient er zo spoedig mogelijk een aanvraag te worden doorgevoerd. Is de aanvraag op tijd doorgevoerd worden er geen kosten in rekening gebracht.
  2. Is het minder dan twee dagen voor de wedstrijd en jullie hebben de wijziging aangevraagd dan dient het regiokantoor ook nog akkoord te geven. Bij geen akkoord is de verplaatsing niet afgerond.
  3. Als de wijziging niet volledig is afgerond en de datum+tijd van de wedstrijd verstrijkt dan zal de wijziging komen te vervallen. Als de wedstrijd niet is gespeeld zal er opnieuw een wedstrijd aangemaakt worden en het verzoek dient opnieuw te worden ingevoerd. In het DWF kan worden aangegeven dat de wedstrijd ‘niet gespeeld’ is. Er kan een sanctie worden opgelegd voor het ‘niet tijdig aanleveren van informatie’.
  4. Wedstrijden worden niet meer zoals vroeger wel het geval was op ‘nog te plannen’ gezet. Alle wedstrijden dienen zo snel mogelijk een datum te hebben zodat we allemaal op de hoogte zijn van het schema.

 Wij hebben de wedstrijd niet met digitaal wedstrijdformulier gespeeld, wat nu?

  1. Als het DWF niet gebruikt is gaan we er vanuit dat hier een goede reden voor is. Als wedstrijden niet met DWF zijn gespeeld wordt hier een sanctie voor opgelegd. De komende weken zal dit alleen een waarschuwing zijn maar bij herhaling en structureel verkeerd invoeren zullen we per wedstrijd de sanctie ‘wedstrijdformulier niet opgestuurd’ opleggen.
  2. Alle spelers die gespeeld hebben moeten aan ons worden doorgegeven. Meld dit zo spoedig mogelijk per mail aan het wedstrijdsecretariaat.

 

Afzeggen van wedstrijden
Hoewel het aantal wedstrijden dat afgezegd wordt afneemt door de invoering van de mogelijkheid om een wedstrijdwijziging aan te vragen middels het wijzigingsformulier, komt het toch nog een enkele keer voor en is de procedure hiervoor op z'n minst wat weggezakt.
Indien een wedstrijd afgezegd moet worden, dient dat zo tijdig mogelijk te gebeuren, zodat alle betrokkenen op de hoogte gesteld kunnen worden. Bovendien heeft dat ook nog invloed op de maatregelen die genomen worden, m.n. de (hoogte van een eventuele) boete.
In principe dient een wedstrijd door de wedstrijdsecretaris van een vereniging afgezegd te worden, zodat duidelijk is dat door iemand met de juiste bevoegdheid is gehandeld. In noodgevallen kan een bestuurslid, aanvoerder of teamlid bellen, maar zorg ervoor dat de naam van de beller wordt genoteerd. De wedstrijd dient in principe bij de competitieleider afgezegd te worden. Deze kan dan voor verdere acties (tegenstander, eventuele scheidsrechters, uitslagendienst, formulierencontroleur) zorgdragen. Is dat niet mogelijk of kan deze niet (meer) bereikt worden, dan kan de tegenstander direct benaderd worden (liefst in de vorm van het wedstrijdsecretariaat, of als het om echt ´┐Żlast-minute' gaat, de zaal). Denk er daarbij om dat in de hoogste klassen ook de aangewezen scheidsrechter(s) afgezegd moeten worden, anders komen de kosten hiervan gewoon bij de vereniging terecht!

Aandachtspunten bij het verplaatsen van wedstrijden

Het gebeurt alle teams wel eens. Je wedstrijd gaat niet door en er moet een nieuwe datum en tijd gepland worden. Met deze aandachtspunten wil de Technische Commissie je een handreiking doen om alles goed te laten verlopen.

Je thuiswedstrijd kan niet doorgaan doordat de tegenstander niet kan of omdat het slecht weer is of je kunt zelf geen team bij elkaar krijgen. Het is  van groot belang dat deze zo spoedig mogelijk ingehaald wordt. De datum van de nieuwe wedstrijd dient in de periode tussen twee en vier weken na de oorspronkelijke speeldatum te liggen volgens de regels van de NeVoBo.

Houd bij de bepaling van een nieuwe datum rekening met de beschikbaarheid van zaalruimte. Inhalen tijdens een training kan alleen maar als de zaal een tijdsperiode van ongeveer 2,5 uur beschikbaar is. Op de maandag in De Zien is dit dus niet het geval. In overleg met de Technische Commissie kan gekeken worden naar een passende oplossing tijdens een training of het extra inhuren van zaalruimte.

Het bepalen van een nieuwe datum en tijd gaat als volgt.

Je uitwedstrijd kan niet doorgaan doordat de tegenstander niet kan of omdat het slecht weer is of je kunt zelf geen team bij elkaar krijgen. Het is  van groot belang dat deze zo spoedig mogelijk ingehaald wordt. De datum van de nieuwe wedstrijd dient in de periode tussen twee en vier weken na de oorspronkelijke speeldatum te liggen volgens de regels van de NeVoBo.

Het bepalen van een nieuwe datum en tijd gaat als volgt.

Wijzigen team en invalbepaling
De Regio West heeft een invallersbepaling in artikel 3.9 die hier te lezen is.

Spelregels en wedstrijdreglement
De spelregels voor het seizoen 2019-2020 zijn hier te vinden.
De belangrijkste wijzigingen in de spelregels voor het seizoen 2019-2020 zijn hier te vinden.
Het wedstrijdreglement is hier te vinden.

Van onze scheidsrechters verwachten wij uiteraard een actieve opstelling bij de wedstrijden.